На фокус · Spotlight

Swort Art Online или книга превърнала се в аниме


tumblr_n56jqj16a01t7b5qro1_1280Swort Art Online започва като книга или ‘Light Novel’, която се превръща в наистина успешно аниме. По мое мнение това е едно от сполучливите анимета, които излизат напоследък. Въпреки че анимето не е от тази или миналата година, все пак е настина добро и го нареждам на второ място в списъка си с любими анимета, след Fairy Tail, разбира се.


За какво става въпрос?

Анимето всъщност проследява приключенията на Кирито в един нов вид онлайн игри наречени VRMMORPG. Това всъщност е  Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role-Playing Game или на българки с по прости думи. Онлайн роул плей игра, в която всъщност се потапяш с помощта на устройство, което те прехвърля в една виртуална реалност. Нещо като новите виртуални очила на Самсунг, но в значително по-голям мащаб.

Всичко е добре, Кирито е един от добрите играчи, но какво се случва когато той и приятелите му се опитат да излязат? УПС! Няма бутон за излизане. Всички играчи, купили си играта и включили се в нея, се оказват в капан в тази виртуална реалност и единственият им шанс за измъкване е да победят боса на последния етаж на замъка, който всъщност е света на играта. Светът се нарича Айнкрад.

И така неговото приключение започва. Отначало той е соло играч, но соло играчите могат да играят сами до един момент. И този момент за Кирито идва. Тогава той се сближава с Асуна, другата главна героиня.

 

Но спирам до тук иначе ще ви разкажа анимето. Горещо препоръчвам да го гледате, а за да ви покажа за какво иде реч, ще ви споделя няколко видеа. Внимание, може да съдържат спойлери!

 

 


 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s