На фокус · Spotlight

Fairy Tail – едно наистина добро аниме


Отново дойде време за подобен пост, в който споделям различни клипчета, които ми харесват.

Този път ще се насоча към AMV или Anime/Animated Music Video към анимето Фери Тейл (Fairy Tail).

Това е аниме, което го излъчват от доста време (вече са на двеста и някой епизод), но аз се запознах с него едва наскоро. Трябва да си призная, че отначало подходих скептично. И преди съм се опитвала да го гледам, но явно не е бил момента, защото го зарязвах на втората серия. Преди няколко седмици успях да изгледам повечето епизоди. Толкова е зарибяващо, че дори след като си кажа „Само две серии“ осъмвам с изгледани сигурно 15. Анимето разказва за приключенията на магическата гилдия Фери Тейл.

В центъра, поне в началото, са групата съставена от членове на гилдията:

Нацу Драгнил – магьосник, контролиращ огъня, убиец на дракони, отгледан от дракон на име Игнийл. Общо взето той е лицето, което олицетворява отбора Нацу.

I am not alone. I can hear them… I can hear everyone’s voices… I can sense everyone’s feelings… I am not alone… Everyone’s feelings… They support me… They are what give me the will to stand and fight!!

Natsu Dragneel to Zero in „The Power of Emotion

Не съм сам. Мога да ги чуя… Да чуя гласовете на всички… Мога да усетя чувствата им… Не съм сам… Чувствата на всички… те ме поддържат. Те са нещото, което подхранва волята ми да остана и да се бия!

— Нацу Драгнийл към Зиро в „Силата на емоциите“

Луси Хартфилия също е член на отбора Нацу. Тя има кафяви очи и дълга до раменете руса коса. Може би душата на компанията. Тя е духовен магьосник. С други думи тя притежава златни ключове, които и позволяват да извика на помощ всеки един от дванадесетте зодиакални знака под формата на духове, които да ѝ помагат в битките.

What I want isn’t money, pretty dresses, or fortune forced upon me. I’m not Lucky Lucy of Heartfilia anymore! Fairy Tail recognizes me as just Lucy and my other family, it’s a far more loving family than this!

Lucy Heartfilia to her Father in „Goodbye

 – Това което искам не са пари, хубави рокли или богатство, което ми е оставено насила. Вече не съм Късметлийката Луси от семейство Хартфилия. Фери Тейл ме пирема само като Луси, а те като семейство са много повече изпълнени с любов отколкото това.

— Луси Хартфилия към баща си в „Сбогувания“

Грей Фулбъстър е магьосник контролиращ леда. Той е с хубава коса на иглички, тъмно сини очи и стегнато тяло. Нещо, с което той се отличава от останалите, е че когато се разпали за нещо има навика да се разсъблича. Това го превръща в един наистина комичен персонаж. Други отличителни знаци по тялото му са два белега. Единия е ниско на корема му под формата на кръст. Също така след островът Галуна, той получава белег и на челото си, който частично се прикрива от косата му.

Sorry, but it doesn’t matter if you’re a woman or even a child. I don’t go easy on anybody who hurts my comrades.

Gray Fullbuster to Juvia Lockser in „A Flower Blooms in the Rain

 – Съжалявам, но няма значение, дали си жена или дете. Не се сдържам пред никого, който наранява приятелите ми.

— Грей Фулбъстър към Джувия Локсър в Цветето разцъфва в дъжда.

Хапи – изключително забавна летяща котка, синя на цвят, приятел на Нацу.

Това може би най-големия комик в цялото аниме.

Ерза Скарлет – Тя е магьосник от клас С. Това май е най-високия клас в гилдията под водача на гилдията. Тя е с дълга червена коса и кафяви очи. Едното ѝ око е изкуствено, защото го наранява като дете. Тя има невероятно тяло, което Луси описва като „превъзходно“. Тя се отличава с това, че когато Грей и Нацу се карат тя винаги ги успокоява и те имат страх и респект от нея. Може би се изразява като водача в компанията, като човека, който е готов да защити всички. Тя е жената с бронята, магьосника, който със силата на магията си може да сменя броните си, когато си поиска, в зависимост от ситуацията.

All I need is the power to be able to protect my comrades. So long as I can have the strength to do that, I don’t care if I’m weaker than everyone in the world.

Erza Scarlet to Azuma in „The Sirius Tree

 – Всичко от което се нуждая е силата да мога да защитя приятелите си. Докато имам силата да правя това, не ме интересува, че съм по-слаба от всички в света.

— Ерза Скарлет към Азума в Дървото на Сириус.

Общо взето това е едно невероятно аниме, което препоръчвам на всички. Информацията (повечето), като изключим личното мнение, е от сайта към Wikia за анимето.

А сега и малко мотивиращи клипчета.


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s