На фокус · Spotlight

Елизабет Ноутън – редакторско представяне


РЕДАКТОРСКО ПРЕДСТАВЯНЕ НА

WAIT FOR ME BY ELISABETH NAUGHTON

 • Това е писано преди авторката да се появи на българския пазар

Виктория Янкова, Ф. № 770996

МП “Преводач-редактор“

Елиабет Ноутън е един от авторите, които са успели да превърнат писането в професия. Авторката споделя в своята биография, че в началото не е била от тези хора, които са искали да стана писатели. Не е записвала истории в дневника си и не е забавлявала роднините си край камината след вечерята на Деня на благодарността. Тя е била едно напълно обикновено дете. Но това което е притежавала е било увлечение към уникалното и абсурдното. Елизабет Ноутън не е от хората, които сядат един ден да напишат книга и успяват веднага да продадат първият си ръкопис. Тя, както и много други автори, осъзнава, че да си писател е трудно и пътят който трябва да извърви, за да се превърне в публикуван автор е дълъг и осеян с препятствия. Елизабет Ноутън е авторка, която е спечелила редица награди. Награди като:

 • NY Times Bestseller 2013
 • USA Today Bestseller 2013
 • Wall Street Journal Bestseller 2013
 • Digital Book World Bestseller 2013
 • IndieReader Bestseller 2013 за книгата ѝ WAIT FOR ME
 • USA Today Bestseller – 2012 за книгата ѝ ENSLAVED

Била е номинирана и редица пъти за наградата RITA и Golden Heart от Romance Writers of America, наградата на Australian Romance Reader и наградата Golden Leaf, както ѝ Reader’s Crown Awards и номинация Bookie Award Nominee.

През 2007 получава номинация за книгата си Stolen Fury

 • Golden Heart nominee

През 2009 също получава номинация за Stolen Fury

 • Golden Leaf nominee

През 2010 тя бива номинирана два пъти за наградата RITA

 • Best First Book (STOLEN FURY)
 • Best Romantic Suspense (STOLEN FURY)

През 2012 получава няколко номинации за книгата си Wait for Me.

 • Reader’s Crown Awards Nominee – Best Romantic Suspense (WAIT FOR ME)
 • Bookie Award Nominee – Best ebook Novel of the Year (WAIT FOR ME)

Wait for Me/Чакай ме

Според Chicago Tribune „Ноутън майсторски смесва смъртоносни интриги, действия изпълнени с адреналин и изгаряща страст“.

„Чакай ме“ е една прекрасна книга с невероятен сюжет изпълнен с интриги и динамично изградени герои. Това е книга, която преплита в себе си мистерия, трилър, драма и романс. Тези четири неща са толкова добре вплетени едно в друго, че създават усещането за история изтъкана от нишките на нишките на живота. Елизабет Ноутън е създала истински шедьовър. Разказвайки ни историята на Кейт Александър, жена, която е загубила паметта си след тежка катастрофа и прекарала 18 месеца в кома, авторката ни въвежда в свят, в който всичко е възможно. Свят, в който нищо не е такова каквото изглежда. Място, където истината е добре пазена тайна, която заплашва да унищожи всичко, в което е вярвала Кейт. Елизабет Ноутън е създала едни от най-запомнящите се герои, чийто проблеми и премеждия ги правят истински. Изпълнена както с обрати, лъжи и измами, така и с върховното отмъщение тази книга е един невероятен трилър изпълнен с романтика. „Чакай ме“ е прекрасно написана книга с герои, чийто емоционални проблеми заплашват да излязат на бял свят и да те пленят докарвайки те до сълзи.

„Чакай ме“ е книга, която разкрива силата на вторият шанс и показва герои, които с усилия преодоляват трудностите на живота и преоткриват любовта. Това е книга, която ще успее едновременно да ви накара да плачете, да се смеете и ще ви остави зашеметени от обратите, които съдбата е подготвила за Кейт Александър и Раян Харисън, директорът на водеща фармацевтична фирма. Елизабет Ноутън е успяла да създаде истински шедьовър – примамлив и съблазнителен романс изпълнен с мистерия, който ще сграбчи сърцето ви, заплашвайки да го разкъса и да го остави да кърви. Това е книга, която ще ви накара да прелиствате неуморно страниците, докато не разкриете мистерията. „Чакай ме“ е книга, която на моменти ще ви остави без думи или ще ви накара да се просълзите.

Това е книга, която ще ви накара да се влюбите в героите, да искате още. Елизабет Ноутън е успяла да създаде герои които са толкова достоверни, че ще бихте повярвали, че са истински и може би някой ден бихте срещнали в Сан Франциско. И защо не? Това е една история за изпитанията през които са преминали двама души, за да преоткрият себе си и да разкрият истината. Това е история, която може да се случи на всеки един от нас.

На българския пазар от авторката:

Белязана книга 1 от Безсмъртните пазители

Обвързан със задължения, смъртоносен и безпощаден, тъмнокосият Терон е лидерът на Аргонавтите – елитна група от воини, обречени да защитават света на безсмъртните от заплахите на подземния свят. Още в мига, в който той влезе в клуба, Кейси знаеше, че този мъж е различен. Такива като него в реалния свят просто не съществуваха – с дълги до раменете коси, мускулесто тяло и хищнически маниер, под който прозираше опасност и греховност. И той търсеше нещо. Нея. Тя беше тази, белязаната със знака. Кейси трябваше да умре, за да може неговият народ да продължи да живее и да съществува. Терон има за задача да я отведе в своя свят. Но дори 200-годишният потомък на Херкулес не е достатъчно силен, за да устои на изумрудените ? очи и естествена привлекателност. Скоро войната с чудовищата от подземния свят щеше да започне и Терон разбира, че трябва да пожертва онова, което желае най-много от всичко…

Прочетете откъс от книгата тук – ОТКЪС

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s